Saturday, May 23, 2009

Sifu Dupont


Hari ini aku akan perkenalkan kepada para peminat2 S.T.Dupont . Seperti Lighter Dupont, Pen Dupont kepada anda semua.
Nama beliau ialah Encik Ismail. Aku selalu panggil dia Sifu, kadang2 panggil dia Datok Ismail, Orang memanggil dia ni Mcgayver, sebab dia ni boleh merepair apa saja benda yg rosak, tak kira apa benda, tetapi yg paling dia handal ialah merepair Pen dan Lighter Dupont. Boleh nak kata jika anda memiliki Lighter atau Pen yg rosak dan anda hantar dimana2 kedai yg anda beli tu, pasti akan sampai ketangan dia ni balik.Bukan nak kata tuan kedai tu tak pandai merepair barang2 mereka tetapi jika ada problem yg besar dan mereka tak dapat membaikinya pasti dia lah orang yg akan di cari nanti. Contohnya anda membeli Sebatang Pen di K.S.Gill, Dia ni jual pen ngan lighter je pandai, tapi bila bab repair tak boleh buat ,Encik Ismail ni lah yg akan dirujuk kembali. Boleh dikatakan satu Malaysia ni akan cari dia ni untuk memperbaiki barangan2 S.T.Dupont, Kadang2 tu customer dari negara luar datang cari dia untuk memperbaiki barangan mereka. Ialah S.T.Dupontkan datangnya dari Paris takkan nak hantar disana untuk diperbaiki, Jadi dialah pakar atau master di Malaysia ni. Aku jugak adalah seorang peminat barangan S.T.Dupont sebab tulah aku kenal ngan Sifu ni, Harga yg dikenakan pun amat berpatutan, Walaupun agak mengambil masa jugak untuk siapkan, tapi hasil kerjanya amat memuaskan. Ini disebabkan terlalu banyak job untuk disiapkan, sebab tulah mengambil masa. Kepada yg tidak tahu apa itu S.T.Dupont anda bolehlah pergi ke Butiqnya diPavillion, Metrajaya Bt Bintang dan juga di The Mall. Barangan S.T.Dupont ni agak mahal kerana iyanya datang dari Paris, Para peminatnya juga terdiri dari DATO2, VIP2 dan juga yg mahukan Class atau gaya mewah. Kepada sesiapa yg inginkan perkhidmatan membaiki barangan mewah anda itu bolehlah menhubungi aku di H/P ini 019-2502804.
"
kalau aku jadi.........orang kaya akan ku beli semua barangan Dupont ini"

1 comment: